Bozok Üniversitesi

ACTIVITIES

ÜNİVERSİTEMİZ İNGİLİZCE SINAVLARI HİBRİT SİSTEM KAPSAMINDA YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TARAFINDAN BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunda Zorunlu, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfları ve 5i İngilizce Dersi Muafiyet sınavları 12.10.2020 / 14.10.2020 tarihleri arasında ulusal ve uluslar arası ve tecrübeli öğretim elemanları tarafından Suriye, Pakistan, Nijerya gibi uluslar arası öğrencilerimizin de katılımıyla düzenlenmiştir.

Sınavın yüz yüze yapılma aşamasından önce sınav salonları uzman ekipler tarafından temizlenip havalandırılıp dezenfekte edilmiştir. Sınav günü tüm öğrencilerin HES kodlarına bakılmış, ateş ölçümleri yapılmış, sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde dezenfektan ve maske temini de sağlanmıştır. Yabancı Diller Yüksekokulumuzun soru komisyonunda görev yapan uzman öğretim elemanları tarafından titizlikle hazırlanan orijinal İngilizce sorular bir kitapçık halinde adaylara detaylı açıklamalarla; Üniversitemiz Rektörlüğü, Uzaktan Eğitim Merkezi(UZEM) ve Fen-Edebiyat Fakültesi Yabancı Diller-İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarının da koordineli destekleri ile gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimize şehrimiz, Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz hakkında kısa bir oryantasyon programı uygulanmış:

1. Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Zorunlu Hazırlık Sınıfı 43, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü Zorunlu Hazırlık Sınıfı 59,
  2. 5i İngilizce Dersi Muafiyet sınavına 1400,
  3. İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme sınavına da 38 öğrenci hibrit sistem kapsamında katılmıştır.

20.10.2020 16:29