İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ VE İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜNÜ KAZANMIŞ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN MUAFİYET SINAVI DUYURUSU

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümlerini kazanarak kayıt yaptırmış öğrencilerimizin Zorunlu Hazırlık Sınıfından Muaf olabilmeleri için yapılacak olan Yabancı Dilde Yeterlilik (Muafiyet) Sınavına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda sunulmuştur.

Sınav Oturumu

Sınav Bölümleri

Toplam Puan

Sınav Türü

Sınav Tarihi ve Saati

Sınav Yeri

1. Oturum

Listening

Grammar-Vocabulary

Reading

Writing

Yüz Yüze

12.10.2020

Mühendislik Mimarlık Fakültesi         A Blok Derslikleri

2. Oturum

Speaking

14.10.2020

Uzaktan

Önemli Not:

1. Sınavın 1. Oturumundan 50 puan ve üzeri puan alan öğrencilerimiz 14.10.2020 tarihinde yapılacak olan 2. Oturuma girmeye hak kazanacaklardır. Sınavın tümünden 70 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz başarılı sayılacak ve kayıtlı oldukları bölümlerin 1. Sınıflarına kayıtları yapılacaktır.
  2. Sınava girecek öğrencilerimizin HES kodlarının olması zorunludur.
  3. Öğrencilerimizin Kimlik Kartlarını ( T.C.Kimlik Kartı, Eski Nüfus Cüzdanı ya da süresi dolmamış Pasaport)  yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  4. Sınavın uygulanacağı salonlar ÖSYM nin sınavlarının da yapıldığı salonlardır. Sınav öncesi Kovid 19 tedbirleri doğrultusunda sınav salonları uzman ekipler tarafından dezenfekte edilip hijyenik bir ortam sağlanacaktır.
  5. Sınav binasına girişte öğrencilerimizin ateş ölçümleri yapılacak ve HES Kodları Kontrol edilerek öğrencilerimize maske dağıtımı yapılacaktır.
  6. Daha Önce Bir Üniversitede Hazırlık Sınıfı öğrenimi görerek başarılı olmuş ya da Yozgat Bozok Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi'nde belirtilen yabancı dil sınavlarından yeterli puanı almış olan öğrencilerimizden Zorunlu Hazırlık Sınıfından muaf olmak isteyenlerin en geç 28/09/2020 tarihine kadar daha önce İngilizce Hazırlık Sınıfını başarıyla tamamladığını gösteren onaylı belgeyi ya da sınav sonuç belgesini ve muaf olmak istediğini belirtir bir dilekçeyi elden, posta yoluyla ya da belgelerin ve dilekçenin taranmış halini ekleyerek yabancidilleryo@bozok.edu.tr e posta adresine mail yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Bu durumdaki öğrencilerimizin göndermiş oldukları belgeler incelenerek muafiyet durumları kendilerine duyurulacaktır.
  7. Hazırlık Sınıfı Dersleri 05.10.2020 Tarihinde başlayacak olup muaf olan öğrencilerin 1. sınıfa kayıtları Muafiyet sınavından sonra ilgili birim tarafından yapılacaktır.

Tüm Öğrencilerimize hoş geldiniz der başarılar dileriz.

30.09.2020 14:57