YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

Makedonya Tetova Devlet Üniversitesi "II. Uluslararası Türklerin Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumu"

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Ertuğ YAVUZ Erasmus+ Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında Makedonya Tetova Devlet Üniversitesi’nde ders vermiş ve orada görev yapan akademik personel ile Yabancı Diller üzerine akademik ve kültürel aktarımlar da bulunmuştur. Ayrıca Godsivar Uluslararası Vizyon Üniversitesi’ne ziyaret etmiş, 20-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen II. Uluslararası Türklerin Dünyası Sosyal Bilimler Sempozyumuna katılmıştır. Rektörlüğümüz tarafından temin edilen üniversitemizi tanıtıcı materyaller ve Yozgat’ın önde gelen iş adamlarından Bilal Şahin’in İlahiyat Fakültesi’ne göndermiş olduğu Kuran-ı Kerim'i  (İngilizce-Türkçe), Rektörümüz Prof. Dr. Salih KARACABEY'in selam, saygı ve davetlerini de belirterek Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadıl HOCA’ya takdim etmiştir. Makedonya’da yer alan Tetova Devlet ve Uluslararası Vizyon Üniversiteleri ile Yabancı Diller bağlamında üniversitemiz ile ikili anlaşma ve işbirliği yapılmasını sağlamış olup üniversitemizin akademik olarak uluslarasılaşma çalışmalarına katkıda bulunmuştur.