Yüksekokulumuz tarafından Critical Media Literacy in the Digital Age adlı İngilizce Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu ve İngilizce ve Edebiyat Topluluğu tarafından “Dijital Çağda Eleştirel Medya Okuryazarlığı” konferansı düzenlendi. Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ertuğ Yavuz yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Yavuz, İngilizce’nin Türkiye’de büyük bir problem olduğunu, ana sınıfından üniversite bitene herkesin İngilizce çalıştığını fakat konuşamadığını, yazamadığını ve anlamadığını söyledi. Çağımızın teknoloji çağı olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Yavuz, “Dijital çağda medya okuryazarlığı gerçekten çok popüler. Bilgisayarlar, internet ve sosyal medya herkesi sarmış durumda, çocukluktan ölene kadar bu teknolojiyi herkes kullanacak.” diye konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşesi David Fay,  dijital çağda eleştirel medya okuryazarlığına ilişkin dikkat edilmesi gerekenler değerlendirmelerde bulundu. Medyada yer alan metinlere eleştirel bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirten David Fay, örnek metin ve görsellerle katılımcıları bilgilenirdi. David Fay amacının Türkiye’nin İngilizce eğitimini gerçekleştirme çabalarının desteklemenin yanı sıra bu çabaları Birleşik Devletler uzmanlığı ve kaynaklarıyla birleştirmek olduğunu ifade etti.

20.08.2019 10:44